VoKánya sétálója

Mi ez?

VoKánya sétálója egy olyan varázslatos, a település 12 pontját érintő útvonal, amelyen ha végigsétálsz, újraélheted, hallgathatod, olvashatod gyerekkorod meséit. Kövesd a térképen jelölt pontokat, pihenj meg kedved szerint néhány, vagy akár az összes állomáson, telefonod segítségével olvasd le a táblán elhelyezett QR kódot és hallgasd a mesét. Ha esetleg a kódot valami oknál fogva nem találod, akkor se szomorkodj, a térképen az adott mesepontra kattintva is kérheted a mesédet. Ha szívesebben olvasnál te magad, azt is megteheted.

A mesék sokszor kedves helyiek, ismerősök, barátok hangján szólalnak meg, ami külön büszkeség számunkra. Ha esetleg kedvet kaptál te is a meséléshez, ne habozz, jelentkezz a vokanyikszt@gmail.com címen, vagy írj messenger üzenetben.

Nem településünk az egyetlen, ahol sétáló működik. Az első Dió Döme sétálója volt Diósdon, azt követte Bölcs Kelemen sétálója Bölcskén, majd PogáNyúl és VoKánya is csatlakozott.

Ha épp kevés a mesénk, akkor „kapunk kölcsön” az ország más sétálóinak archívumából. Olykor mi is adunk. :)

A meséket időnként frissítjük, vagy épp az ünnepekhez, jeles napokhoz aktualizáljuk, ezért érdemes lesz többször meglátogatni a pihenőket. Ezen a helyen senkit és semmit nem kell legyőzni. Ezen a helyen semmit sem kötelező csinálni. Vokánya sétálója töltődésre, békére, együttlétre lett kitalálva. Engedd, hogy VoKánya szárnyán elrepítsünk a mesék világába!

Örömmel fogadjuk véleményedet, ötleteidet is!

A mesepontokhoz tartozó mesét a Mesét kérek gombra kapod meg, ha a böngésződben engedélyezted a weboldalunknak a tartózkodási helyed lekérését. Ha ezt nem szeretnéd, akkor minden meseponton találsz egy QR kódot is, amit leolvasva a helyhez tartozó weboldalra jutsz.

Játékszabály

VoKánya (illem)szabályai

VoKánya sétálója hasonlít a turistautakhoz: bárki sétálhat rajta, de ezt mindenki kizárólag a saját felelősségére teheti!

Környezet

Óvd a környezetet, ne tépd le a virágokat! A szemetedet kérlek vidd magaddal vagy tedd valamelyik kukába:

Táblák

Gondolj a többiekre és ne mozgasd el a táblákat! Ha esetleg valami hibát vagy hiányosságot észlelsz, kérjük jelezd nekünk a vokanyikszt@gmail.com e-mail címen és igyekszünk gyorsan javítani.

Technikai dolgok

A telefonodon legyen bekapcsolva a mobilnet. A mesepontokhoz tartozó mesét a "Kérem a mesét!" gombra kapod meg, ha a böngésződben engedélyezted a weboldalunknak a tartózkodási helyed lekérését. Ha ezt nem szeretnéd, akkor minden meseponton találsz egy QR kódot is, amit leolvasva a helyhez tartozó weboldalra jutsz.

Ajánlott felszerelés

Legyen a lábadon kényelmes cipő, hozd magaddal a jó kedvedet és egy telefont feltöltött akkumlátorral.

Kutya/egyéb állat

Hozhatsz magaddal bármilyen állatot, de kérjük takaríts fel utánuk, hogy a gyerekeknek ne kelljen kutyapiszokban sétálni.

Dohányzás

Kérjük mutass jó példát és a gyerekek előtt ne gyújts rá. Ha mégis megtennéd, kérjük, hogy a csikket vidd magaddal, vagy a kihelyezett szemetesekbe dobd. Köszönjük!

Kövess minket:

VoKánya sétálóját készítették: Diósdiak Diósdért egyesület, Luzsi Margó, Iza, Kinga, Panni, Csaba, Csilla, László, Réka, Bianka, Hajnalka
Impresszum
Diósdiak Diósdért